Salgspris: Solgt!
Boligareal: 32 m2 Grundareal: 342 m2

Vand: El: Kloakering: Toilet: Køleskab:
Soveværelser: 1

Medlem af haveforening: Ja
Navn: Haveforeningen Bakkegårdshaverne
Haveafgift: kr. 3.000

Denne kolonihave er desværre solgt.

Charmerende & bæredygtig kolonihave med spiselig skovhave
NEDSAT FRA 78.000 til 69.000!

Indearealerne består af 2 huse,

Hovedhuset,
er fra 1997, vel vedligeholdt og nyrenoveret i 2017. Det omtalte hus er blevet isoleret, har fået loftet løftet, isat nyt rundt vindue i den sydlige gavl, hems bygget ind med soveplads til to mennesker og ca. 5cm lerpuds som ny inderbeklædning. Der er også lagt vand ind i hovedhuset og derved er der nu køkken derinde.

Hvorfor ler?
Lerpuds fungerer som naturlig to-vejs fugtighedsregulator. Leret absorberer fugt når luftfugtigheden er over 50%, og frigiver væske når den er under 50%. Generelt kræves det en fugtighed over 60% for at eksempelvis skimmelsvamp kan dannes.
En anden funktion ved lerpuds er, at det lagre varmen fra solen i løbet af dagtimerne og frigiver det om aftenen når temperaturen udenfor daler. Det samme sker om dagen, når al varmen er ude af leret; så køler det nemlig. Derved er huset ret velreguleret rent temperaturmæssigt. Grundet isolering og lerpuds kan man også frit benytte huset om vinteren ved blot at tænde for varmen.

Som led i bæredygtig byggeri er eksempelvis leret hentet ca. 20km fra kolonihaven ved et teglværk.

Al lerpudsen, på nær rundt ét vindue, er stadig sin naturlige lysebrune farve. Jeg har dog stadig en del naturlige pigmenter tilbage, så derved er det muligt at male lervæggene en anden farve efter behov. En vejledning kan følge med, hvis det kunne have interesse at male det.

Jeg har rejst rundt i Danmark til folk som selv har bygget med ler, hjulpet dem og lært fra dem. Derved er det en bestandig del timer der ligger til grunds for arbejdet.

Skuret, opbevaring og værksted
Det andet hus er det gamle og originale hus på ejendommen, som nu bruges som til opbevaring, redskabsskur og værksted.
Toilettet med bruser og vandvarmer er i en tilbygning til dette hus.

Haven bugner af mad; fra alverdens frugttræer såsom figen, abrikoser, æbler, fersken, nektariner og blommer. Der er over 90 forskellige arter af både hjemmehørende og eksotiske spiselige planter, og et udførligt skema medfølger(se nederst). Det er resultatet af flere hundredvis af timers arbejde og tankevirksomhed.

Bær er der ligeledes en overflod af, med 8 forskellige sorter jordbær, japanske vinbær, nepalesisk hindbær, hindbær, solbær, sølvbær, stikkelsbær, osv.

Flerårige spiselige grøntsager giver også grønt på menuen, herunder har vi eksempelvis flerårig grønkål, flerårige porrer, stolthenriks gåsefod, takkeklap, rød bredblad, fjeldsyre, spinatsyre, 5 sorter mynte, koreansk selleri, og meget meget mere...

Netop denne mangfold af flerårige spiselige planter gør, at der altid er noget at spise i haven. Selv midt på vinteren har jeg gået og spist flittigt af de 4 flerårige grønkål i haven.

En ekstra bonus er stubbe podet med østershatte som flittigt giver spiselige svampe efterår og vinter.

Det hele er plantet systematisk så lugning i bedene er maks. 2 timers arbejde om måneden; der er forsøgt på at plante således at ukrudt ej har mulighed for at gro.

Hele haven var plan og vandret da jeg kom, men siden da har jeg lavet udgravninger og bygget små bakker af følgende årsager;
  • Skabe højder og dybder for visuel æstetik
  • Øge overfladeareal
  • Skabe nicher til planter, eksempelvis varmelommer(dette har resulteret i, at jeg har dyrket drivhus tomater udendørs)
  • Sørge for at en højere grad af nedbør bliver på grunden
  • Skabe spændende udendørs 'rum', og gøre gåturen i haven mere interessant
Jeg sælger ejendommen da jeg er flyttet til Norge.
Ring eller skriv på SMS for fremvisning, tlf. 21 72 06 64

Vurderet til 88.510kr med løsøre, 80.118kr uden løsøre.
Sælges til 69.000

Skema over arter i skovhaven:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QqXYSm5TAAy5N3dMJ6GlXdqtwxlll11VOc4vIAIsBtI/edit?usp=sharing
Aalborg
Bakkegårdshaverne 35